Despre ROeID

Autoritatea pentru Digitalizarea României te invită să folosești aplicația mobilă ROeID, ce îți permite să-ți creezi propria identitate digitală recunoscută de autoritățile publice și companiile private din țară.

ROeID este soluția informatică de ultimă generație ce oferă performanță, siguranță și confidențialitate. Cu ajutorul tehnologiei avansate, poți crea o identitate digitală complet online în doar câțiva pași simpli, prin intermediul aplicației ROeID din App Store sau Google Play.

Înregistrează-te cu un singur click pe ROeID, fotografiază actul de identitate și fă un selfie, completează informațiile necesare pentru a începe colaborarea cu autoritatea. Pentru a ne asigura autenticitatea datelor tale, efectuăm o înregistrare video live de cateva secunde în care te rugăm să rotești capul în câteva direcții. Astfel, garantăm că nu este o înregistrare falsă. Odată finalizat procesul și verificat în amănunt în sistemul nostru de backoffice, telefonul tău se transformă într-un token securizat pe care îl vei putea utiliza pentru autentificarea pe siturile web ale autorităților publice și companiilor private din România.

ROeID înseamnă pentru cetățenii români accesul la toate operațiunile digitale necesare în viața de zi cu zi, indiferent dacă se află în țară sau în străinătate. Cu ajutorul acestei aplicații, poți plăti taxe și impozite la bugetul statului, solicita certificate pentru semnătură digitală, accesa servicii consulare, schimba furnizorul de energie, obține informații privind contribuțiile sociale și de sănătate din partea angajatorilor, obține cazier judiciar și multe altele.

Prin intermediul aplicației ROeID, poți consulta istoricul autentificărilor în sistemele digitale din România și vei fi mereu la curent cu noile servicii digitale oferite de statul român.

Pentru mai multe detalii despre funcționarea aplicației ROeID, condițiile de confidențialitate și conformitate cu GDPR, precum și informații despre înrolarea altor instituții și companii, te rugăm să accesezi website-ul www.roeid.ro.

Copyright Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei